Ik ben geen expert in SEO en voordat ik bij Yoast begon had ik er ook weinig mee te maken. Mijn vorige werkgever had een bedrijf hiervoor ingehuurd. Het enige wat ik deed was een lijstje van keywords gebruiken bij iedere occasion die ik daar op de website plaatste.

Ondertussen weet ik ook dat dat zo niet helemaal werkt. Iedere keer als ik de site van mijn oude werkgever bekijk (wat niet heel vaak is trouwens) zie ik weer een SEO issue waar ze eigenlijk wel aan zouden moeten werken.

Maar hoe kom ik dan aan die wijsheid in eens? Dat is dan het voordeel van werken bij Yoast. Toegang tot de Yoast SEO Academy.

Ondertussen heb ik al een aantal courses afgerond en kan dus wel zeggen dat ik, onder het motto “In the land of the blind…” een kenner ben van SEO. Ik weet er meer van als de gemiddelde Nederlander. Bewijs hieronder de gewilde Yoast certificaten (en dat worden er meer πŸ˜‰ ).

Training certificaten

Verzamel ze allemaal!

Niels Revers successfully completed the SEO for beginners course!

Om mee te beginnen, zoals de cursus titel aan geeft. Heb je de ballen verstand van SEO dan is dit de course waarmee je meer te weten komt over SEO. En, typisch voor de Nederlander, deze cursus is GRATIS πŸ˜‰


Niels Revers successfully completed the Basic SEO (deprecated) course!

Mooi vervolg voor de beginners course. Met deze cursus raak je nog dieper verstrengeld in de wereld van SEO. Nu ga je pas echt naar je eigen blogje kijken en realiseer je je dat je alles verdomme fout hebt gedaan tot nu toe. Had nou maar een cursus gedaan voordat je aan je blog begon.


Niels Revers successfully completed the Site structure (deprecated) course!

En je dacht dat een site opbouwen lekker simpel was. Paar paginaatjes en en blogje hier en daar. Ow wat heb je dat fout zeg! Gelukkig kun je er met deze cursus wat aan doen!

note from author: deze blog voldoet niet aan alle SEO kennis die ik heb opgedaan in de cursussen hierboven. Maar ik ben al een eind op weg :P

featured image by yoast.com