Je kunt natuurlijk gewoon ergens onderdelen van een Stormtrooper kostuum kopen en aan de slag gaan. Een Stormtrooper is een Stormtrooper toch? Helaas heb je in mijn eerdere post kunnen lezen dat dit echt niet het geval is. Je zult toch echt een beetje aan Stormtrooper kostuum research moeten doen voordat je ergens je mes in zet. Een foutje is zo gemaakt, en eenmaal ergens iets afgesneden krijg je dat er niet meer aan. Dus research, research research.

Om het je wat makkelijker te maken heb ik de sites die ik voor mijn Empire Strikes Back versie gebruik voor je op een rijtje gezet.

Bezoek de detachment forums

De meeste informatie die je nodig hebt staat op de diverse fora. Om toegang te krijgen tot sommige delen van een forum zul je vaak een account aan moeten maken. En afhankelijk van het detachement zul je moeten wachten op goedkeuring daarvoor.
Voor je Stormtrooper kostuum research kun je het beste bij het WhiteArmor forum terecht: https://www.whitearmor.net/forum/

Toegang aanvragen voor de fora van de Garrisons zelf (zoals het Dutch Garrison forum) heeft alleen nut als je werkelijk bezig bent met jet kostuum. Je kunt dan vaak zogenoemde aspiranten toegang krijgen. Met die toegang kun je vaak alleen een gasten deel en work-in-progress topic zien. Deze toegang krijg je alleen na overleg met de Membership Liaison (dat is degene die jouw kostuum goed moet keuren).

Work-in-progress

De beste pagina’s om informatie over het bouwen van je kostuum te vinden zijn wel de work-in-progress, of WIP pagina’s. Hier laten anderen zien hoe zij hun kostuum in elkaar hebben gezet. Maar ook kun je er veel nuttige links vinden naar referentie sites.
Het is natuurlijk ook heel leuk en interessant voor anderen om zelf een wip-draad op een forum te beginnen. Niet alleen kun je dan je vooruitgang laten zien, maar veel anderen zullen daar ook vaak tips en tricks voor je hebben.

De links

Je research is tijdens het bouwen nooit af, dus ook mijn onderstaande lijstje van links is nog niet compleet, maar hier alvast een aantal pagina’s die in mij al een eind op weg gaan helpen.

http://www.tonybarnett.plus.com/esbref.html
Eerst even een pagina met de veranderingen van ANH naar ESB stormtrooper. De basis is hetzelfde maar wijkt dus op een paar puntjes van elkaar af

https://www.whitearmor.net/forum/topic/35086-uswraths-anovos-tk-build-stunt/
De WIP van de bouw van een Anovos TK, goed te gebruiken als basis voor de bouw ongeacht maker

https://www.whitearmor.net/forum/topic/31920-ukswraths-am-10-build/
De bouw van een AM-armor (geen idee welke maker dat is) maar goede omschrijvingen en visuals

https://www.whitearmor.net/forum/topic/29446-cover-strip-width-measurements/
https://www.whitearmor.net/forum/topic/31930-return-edges/
https://www.whitearmor.net/forum/topic/33079-rs-prop-masters-forearm-help/
Handige pointers over de coverstrips, return edges en onderarmen

https://www.whitearmor.net/forum/topic/46808-how-do-you-wear-your-s-trim/
https://www.whitearmor.net/forum/topic/29238-my-helmet-ear-tutorial/
RS-Props – Waarom is mijn helm scheef (youtube)
Tips en Guides over het bouwen van de Stormtrooper helm

Mijn Builds

Hier een klein overzicht van mijn build topics.
Stormtrooper helm