Ik heb ondertussen de bouw van mijn Stormtrooper helm al afgerond. Een paar weken lang was ik weer alles aan het uitstellen. Maar ik dacht mezelf eens te motiveren door iets in (bijna) een ruk af te maken.

Waar je met het armor toch wel alle onderdelen af moet hebben wil je iets hebben om te laten zien hoef je bij de helm alleen dat (…) af te maken om te kunnen showen.

Andere helm

Omdat dit weer een ESB helm is moest ik eerst weer even kijken wat het verschil is met een ANH bucket. Gelukkig had ik in mn Stormtrooper research post al een en ander uitgezocht.

Totally pear-shaped

Wat nog wel motiverend is om van te voren te kijken is dit filmpje van RS-Props. Hierin vertellen ze hoe het komt dat de helm zo krom is als een hoepel en dat dit ook zo hoort (screen-accuracy ftw). Na het bekijken van dat filmpje valt er wel flink wat build-stress van je af.

Not a blog

Omdat ik zelf meer had aan foto’s van anderen dan een ellenlange blog post met beschrijvingen volgen hier de foto’s van mijn build met minimale comments.

Deze helm, en de rest van het kostuum, is nog niet 501st approved. Wijzigingen voorbehouden 😉