Een paar dagen voor mijn vakantie in September heb ik mijn Stormtrooper kostuum af gemaakt. Foto’s genomen en laten goedkeuren voor de 501st Legion. Maar wat denk je? Een Stormtrooper kostuum is nooit af! Deze week heb ik een nieuwe lens voor m’n helm binnen gekregen. Deze was al eerder klaar (zie post), maar tijdens mijn eerste troop (evenement waarbij ik in kostuum aanwezig was) bleek dat ik nodig al een nieuwe stormtrooper lens moest hebben.

Binnenkant stormtrooper helm met oude lens

Flapperdeflap lens

De lens die geleverd werd door RS-Props was meer een folie dan een werkelijke lens. In eerste instantie leek deze het klusje wel te klaren. Echter bij een winderige troop kwam ik erachter dat met een beetje wind de lens naar binnen word geblazen. Erg irritant dus.

Door navraag te doen bij andere Stormtroopers kwam ik bij OpleProps terecht. Tevens een lid van de 501st Legion dus deze wist wel hoe je een goede nieuwe stormtrooper lens maakt.
Op zijn website staan trouwens veel meer lenzen en ventilators.

Wereldje van verschil

oude stormtrooper helm lens
oude folie lens
stormtrooper helm nieuwe lens
nieuwe plastic lens

De nieuwe lens is gemaakt van glas/plastic compound en dus meteen een stuk steviger. Deze is ook nog eens op maat genaakt voor een RS-Props helm. Inclusief voorgeboorde montage gaatjes voor easy mounting.

All to easy

Montage is een piece of cake. Gewoon in de binnenkant van de Stormtrooper helm over de schroeven van de ears schuiven. Vastschroeven is niet nodig (learned that the hard way), de nieuwe lens zit goed klem.

Binnenkant stormtrooper helm met nieuwe lens

It ain’t easy seeing green

Het is verder wel nog steeds wennen dat de stormtrooper lens groen is, ik zie alles met een dikke groene tint. Dus mocht je ooit een stormtrooper er op willen wijzen dat iemand met een groen shirt (bijvoorbeeld) met hem op de foto wilt, dan zal deze trooper nog niet veel wijzer zijn, iedereen heeft voor hem een groen shirt aan ๐Ÿ˜€

groene lens in de helm gefixed