So long and thanks for all the fish…

Ondertussen zijn we weer een jaartje verder sinds deze post, en afgelopen jaar ben ik de Commanding Officer geweest van het Dutch Garrison.

Voor de verkiezingen van 2020 had ik, na een flink partij soul-searching, besloten om niet beschikbaar te zijn voor herverkiezingen. Ondanks dat de club een enorm grote passie van mij is en ik veel geef om alles er om heen, moet ik afstand nemen.

Stay on target.

Afgelopen jaar had ik een doel voor ogen, de bereikbaarheid en openheid van de club te vergoten.
In het verleden kregen we wel eens de beschuldiging een club elitaire cosplayers te zijn. Door (vooral tijdens Heroes Dutch Comic Con) alle fans in Star Wars cosplay mee te nemen in onze beleving hebben we daar wel flinke stappen in de goede richting gemaakt. Cosplayers gaan met ons mee op de Grote Fan PhotoShoot. Ook aan de stand merken we dat we meer aanspraak hebben van andere Star Wars cosplayers en fans.

Diversiteit.

Ook diversiteit was een van mijn speerpunten. Vanuit persoonlijk oogpunt (als openlijke homosexueel) vond ik het heel belangrijk aan te geven dat de club open staat voor de LHBTI gemeenschap en hen steunt in alle opzichten. Met het introduceren van de Pride Patch (zie image) en actieve uitingen op social media tijdens Pride Month hebben we laten zien dat ook lhbti welkom zijn bij de club.

Daarnaast is ook wel duidelijk naar buiten dat er ook leden zijn met lichamelijke en geestelijke beperkingen en dat ook deze zeer welkom zijn.

Wel met goedgekeurd kostuum natuurlijk.

#waaromdan?

Het runnen van een hobbyclub waar je veel passie voor hebt is ontzettend tof en leuk. Maar het runnen van een club met +150 leden waar je passie voor hebt is ook stressvol. Gooi daar een wereldwijde 501st Legion met 40.000 leden bij waar het niet zo goed gaat en gezellig is. Waar ik ook o.a. flinke menigsverschillen mee heb gehad over Pride. Dan is de maat sneller vol

Nou ben ik geen stress kip en ik heb wel erg relaxte day-job bij Yoast. Maar een aantal club factoren van de laatste maanden (misschien in combinatie met het bouwen van een huis) hebben onbewust voor meer stress gezorgd dan ik dacht. Dat kwam tot uiting door lichamelijke klachten die invloed hadden op de dagelijkse routine.

Back to basics.

Dat ik niet meer de Commanding Officer ben van de Dutch Garrison betekend niet dat ik helemaal ben gestopt. In overleg met de nieuwe CO val ik weer terug op waar ik begonnen ben. Vanaf nu ben ik weer verantwoordelijk voor de PR uitingen op social en media als Leading PR Officer. Samen met 2 andere PRO’s gaan we weer leuke dingen delen en fans op de hoogte houden van alles wat we doen.

Ik hoop alleen wel dat het wat serieuzer zal zijn dan dit 😀